Derde Zondagmiddag Meet Up is op 24 maart

Meet Ups op een zondagmiddag in Grou; met verrassende onderwerpen, een interessante spreker, film of kunst. Langzaam wint dit idee aan bekendheid. De eerste twee waren een succes met een actieve, energieke sfeer en positieve reacties van de deelnemers. De bedoeling ervan is om nieuwe dingen te horen of zien, maar zeker ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten over het thema. Wat betekent het voor Grou of wat betekent het voor jezelf.

De derde Zondagmiddag Meet Up is op 24 maart, in de Sint Piterkerk, Kerkstraat 4, 9001 AA Grou

Inloop: 14.30 uur met koffie en thee. Start is om 15 uur. Uiterlijk 17.00 uur sluiten we af. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Deze middag vertonen we een film, Down to Earth uit 2015, van Renata Heinen en Rolf Winters. Een Nederlands gezin met drie kinderen van toen 6, 7 en 10 jaar gaat op reis, hun succesvolle leven en alle bezittingen achter zich latend. Het reizen blijkt nog niet zo eenvoudig. Maar als ze écht zaken gaan loslaten, volgen er bijzondere ontmoetingen met vertegenwoordigers van inheemse bevolkingen op alle continenten. De stamoudsten wereldwijd denken opvallend hetzelfde over de plaats van de mens op Moeder Aarde. De reis – en de documentaire – wordt een spirituele ervaring.

De film duurt anderhalf uur, is Engels ingesproken en Nederlands ondertiteld. Na afloop is er volop ruimte om onze indrukken met elkaar uit te wisselen. Wat zegt ons dit verhaal? Hoe leven deze hoofdpersonen van de documentaire en kunnen wij hiervan leren? Welk effect zou het hebben gehad op het gezin, op de drie kinderen?

Meld je aan via meetupsgrou@gmail.com en ontvang ongeveer 48 uur vooraf onze bevestiging.

De laatste Meet Up van dit proefseizoen is op 21 april. Informatie over deze middag  volgt later.

Voor nadere informatie over de organisatie hierachter: mail met dorpsmanager@doarpskooperaasjegrou.nl of bel met de dorpsmanager 06 – 46103683