Jeugdcentrum Jonge Oost een stap dichter bij realisatie!

Wat is er voor de jeugd in Grou te doen? Een vraag die bij veel Grousters leeft, ook bij het bestuur van Pleatslik Belang en de Doarpskoöperaasje Grou (DKG). Reden genoeg om de handschoen gezamenlijk op te pakken.

Een groep betrokken Grousters heeft hiervoor een projectplan opgesteld. Donderdag 11 juli is het projectplan voor het jeugdcentrum Jonge Oost door de dorpsmanager ingediend bij het bestuur van de Doarpskoöperaasje. Het plan is met veel enthousiasme ontvangen. Het project mag een jaar lang meedraaien onder de vleugels van de Doarpskoöperaasje, wat de mogelijkheid biedt om subsidies aan te vragen voor de realisatie van het jeugdcentrum.

Maandag 15 juli hebben de initiatiefnemers hun projectplan gepresenteerd aan de raadsleden Fokelien van der Meulen en Lydia Veldstra in café De Oude Oost. Zij steunen het project van harte en zullen hun invloed aanwenden om het een vaste plek in de Grouster samenleving te geven.

Na de zomer zal de werkgroep met veel enthousiasme verdergaan, zodat het jeugdcentrum Jonge Oost een vaste plek krijgt binnen het toekomstige Multifunctionele Centrum Grou (MFC). Dit wordt een plek waar oog is voor de jeugd, zodat hangen op straat tot het verleden kan behoren.

Wie interesse heeft in meer informatie of wil bijdragen aan dit mooie initiatief, kan gerust contact opnemen met de dorpsmanager via dorpsmanager@doarpskooperasjegrou.nl.