Energiecoöperatie Grou een stap dichter bij realisatie

Grou2030 heeft al vele jaren een energieneutraal Grou op de agenda staan. Samen met Grou2030 streeft de Doarpskoöperaasje Grou ernaar een energiecoöperatie op te richten. Op dinsdag 9 april en dinsdag 7 mei is een groep relatief jonge Grousters bij elkaar gekomen. Onder begeleiding van de Energiewerkplaats Fryslân hebben zij kunnen oefenen met de mogelijkheden op het gebied van energie.

De resultaten van deze bijeenkomsten zijn vastgelegd in een adviesrapport. De organisatie Energiewerkplaats Fryslân zal dit rapport in oktober presenteren aan het bestuur van de Doarpskoöperaasje. Dit rapport zal dienen als eerste aanzet voor de oprichting van de energiecoöperatie.

Op 22 augustus hebben dorpsmanager Alberto Kinderman, in samenwerking met projectleden Roderick Wuiten en Dick Willemsen, een eerste afspraak gehad om een werkgroep samen te stellen. Deze werkgroep zal onder andere bestaan uit de deelnemers van de eerste twee sessies, maar andere dorpsgenoten die willen bijdragen aan het realiseren van deze energiecoöperatie zijn uiteraard van harte welkom.

Wie interesse heeft in meer informatie en/of wil bijdragen aan dit mooie initiatief, kan gerust contact opnemen met de dorpsmanager via dorpsmanager@doarpskooperaasjegrou.nl!