Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging inloopbijeenkomst ontwerpbestemmingsplan “Grou – Woningbouw Halbertsmaterrein”

januari 16 tijdstip: 19:00 - 21:00

Dinsdag 16 januari 2024 19.00 – 21.00 uur
Hotel Oostergoo, Nieuwe Kade 1, Grou
Om de woningbouwplannen voor het Halbertsmaterrein mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan daarvoor is klaar. Van donderdag 21 december 2023 tot en met donderdag 1 februari 2024 ligt dit ontwerpbestemmingsplan met beeldkwaliteitsplan ter inzage. Dat betekent dat u deze documenten kunt bekijken en erop kunt reageren.

Uitnodiging inloopbijeenkomst
Wij willen omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden graag de mogelijkheid geven om de plannen en het ontwerpbestemmingsplan ‘Grou – Woningbouw Halbertsmaterrein’ in te zien en hierover vragen te stellen. We nodigen u daarom uit voor een inloopbijeenkomst. De inloopbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 januari 2024 in hotel Oostergoo in Grou. We starten om 19:00 uur en eindigen om 21.00 uur. U kunt binnenlopen op het moment dat u dat wenst.

Medewerkers van de gemeente
en initiatiefnemer Paiva staan klaar om u uitleg te geven over de plannen en uw vragen over het ontwerpbestemmingsplan te beantwoorden.

Ontwerpbestemmingsplan
Het ontwerpbestemmingsplan maakt het bouwen van een nieuwe woonwijk mogelijk ten noordwesten van het centrum van Grou op het voormalige Halbertsmaterrein. Aan de westkant van dit plangebied ligt een bedrijventerrein, waar bedrijven tot en met milieucategorie 4.2 zijn toegestaan. Om een woonwijk mogelijk te maken, wordt de milieucategorie aangepast naar bedrijven tot en met categorie 3.2. Dit belemmert de daar gevestigde bedrijven niet in hun huidige bedrijfsvoering. In de nieuwe woonwijk komen 195 woningen in een gevarieerd aanbod. Er komt ook een brug tussen de nieuwe woonwijk en de bestaande dorpskern.

Het ontwerp bestemmingsplan bekijken
U kunt van donderdag 21 december 2023 tot en met donderdag 1 februari 2024 het ontwerp bestemmingsplan bekijken op het gemeentehuis van Leeuwarden (Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden). Het plan staat ook op www.ruimtelijkeplannen.nl

Reageren op het ontwerp bestemmingsplan
U kunt tot en met 1 februari 2024 officieel uw mening geven op het ontwerpbestemmingsplan. Als u dat wilt doen dan stuurt u een brief of e-mail naar de gemeente (gemeente@leeuwarden.nl) en geeft u aan met welke punten u het wel of niet eens bent. Vermeld in uw brief/mail dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan ‘Grou – Woningbouw Halbertsmaterrein’, de datum en uw naam en adres. U kunt ook een afspraak maken met de gemeente om uw mening mondeling te geven. Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 14 058. Heeft u vragen over het bestemmingsplan of over hoe u uw mening kunt geven? U bent van harte welkom bij de inloopbijeenkomst.

Hoe verder?
De gemeente gaat na 1 februari 2024 eventuele reacties verwerken in een document. Dit heet een zienswijzenota. Burgemeester en wethouders sturen het ontwerpbestemmingsplan samen met de zienswijzenota naar de gemeenteraad. Wij verwachten dat de gemeenteraad hier in het 2e kwartaal van 2024 een besluit over kan nemen. Daarna is het bestemmingsplan definitief en kan ontwikkelaar Paiva de plannen verder uitwerken.

Met vriendelijke groet,
Martijn Koekkoek

Gegevens

Datum:
januari 16
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

Hotel Oostergoo
Nieuwe Kade 1
Grou, 9001 AE Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
januari 16
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

Hotel Oostergoo
Nieuwe Kade 1
Grou, 9001 AE Nederland
+ Google Maps